Behandeling

Bij uw eerste bezoek ga ik eerst een gesprek met u aan om zo goed mogelijk een indruk van u en uw huidige gezondheid te krijgen, evenals klachten of blessures van het verleden. Ook het meenemen van röntgenfoto’s, MRI scans of andere onderzoeken wordt op prijs gesteld. Het helpt mij een beter beeld te krijgen van uw klacht. Nadat uw gezondheidsgeschiedenis is besproken, ga ik verder met een uitvoerig lichamelijk onderzoek, bestaande uit neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeken.

Na het onderzoek zal ik de bevindingen met u bespreken en een passend en persoonlijk behandelplan opstellen.

Diagnose/oorzaak van de klachten
Prognose (toekomstverwachting)
Uitleg behandelplan: type en duur van de behandeling
Advies, voorbeelden: ergonomisch advies, houdingscorrectie, preventie, makkelijke oefening(en)

Als de conclusie is dat ik u kan helpen, dan zal ik met de behandeling beginnen. Vaak is de eerste behandeling een lichte en korte behandeling, om te zien hoe u op de behandeling reageert.

Behandeltechnieken
Er zijn technieken waarbij soms een klein duwtje wordt gegeven. Soms zal daarbij een klein geluidje (“knakje”) te horen zijn. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht. Deze techniek wordt ook Diversified Technique genoemd en is mondiaal de meest gebruikte techniek binnen chiropractie.

Ook zijn er verscheidene andere behandelmethodes:
Een klein klik-apparaatje – de zogenaamde Activator, voor een zeer milde, gerichte behandeling;
Een speciale behandelbank met tractie-mogelijkheden (Cox Technique);
Thompson Technique wordt vaak toegepast bij mensen met kunstheupen waarbij er bij de behandeling geen rotatie plaatsvindt in de wervelkolom en dus ook geen belasting geeft voor de nieuwe heupen.

Er zijn ook spierspecifieke methoden (bijvoorbeeld Trigger Point Therapy, Myo-Fascial Release en Post-Isometrisch Release technieken) om verklevingen binnen en tussen spieren te behandelen

Persoonlijk maak ik gebruik van alle bovenstaande technieken gebaseerd op mijn ervaring en uw voorkeur, waarbij het effectief behandelen van de klacht het uitgangspunt is.