De chiropractor

Ik ben Gitte, Deense en woon sinds 2004 in Nederland. Mijn eerste kennismaking met Nederland was in 2003 op een solo fietstocht van Denemarken naar Ierland, en ik vond het hier gelijk leuk genoeg om terug te keren!

Ik heb sinds 2004 in verschillende praktijken en provincies in Nederland mijn ervaringen opgedaan. Sinds 21 september 2009 heb ik de deuren van mijn eigen praktijk geopend.

Mijn opleiding heb ik in Denemarken afgerond aan de Syddansk Universitet; het is een 5-jarige universitaire Masters opleiding, die na succesvolle afloop van een 1-jarige stageperiode de titel Chiropractor geeft. De eerste drie jaar (de bachelor) zijn identiek met geneeskunde, daarna splitsen de twee studies zich in twee verschillende Masters programma's.

Sinds oktober 2017 ben ik met veel plezier voorzitter van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de oudste en grootste beroepsvereniging voor chiropractoren in Nederland.

Binnen chiropractie werk ik met een holistische aanpak. Dit betekent dat natuurlijk de pijnlijke gebieden nagekeken moeten worden, maar zeker ook de 'verborgen gebreken'. Zij veroorzaken vaak een compensatie, en dus symptomen. Ik kijk dus niet alleen waar de oorsprong van de pijnklacht ligt, maar werk vanuit de filosofie dat alles goed moet bewegen voor een optimale functie van gewrichten, spieren en uiteindelijk het zenuwstelsel. Uiteraard heeft het lichaam een zelfgenezende kracht, maar soms heeft het een zetje in de goede richting nodig.

In mijn bij- en nascholingsactviteiten ben ik vooral bezig met cursussen gegeven door The Carrick Institute - een specialisme binnen chiropractie en geneeskunde, "functional neurology" genoemd.

Naast mijn werk in de praktijk besteed ik tijd aan mijn hobby's als reizen, boeken lezen, en fotografie, en ben ik vaak te vinden in de fitnesszal.

Mijn visie voor deze praktijk is...

... een mooie praktijk te vestigen, die een natuurlijk onderdeel van de buurt is
... mensen van klachten af helpen en te houden
... mensen zonder klachten zo te houden
... een bron van informatie over gezond en optimaal leven te zijn

Ik zie u graag terug in mijn praktijk