De chiropractoren

Gitte Tønner

Ik ben Gitte, Deense en woon sinds 2004 in Nederland. Mijn eerste kennismaking met Nederland was in 2003 op een solo fietstocht van Denemarken naar Ierland, en ik vond het hier gelijk leuk genoeg om terug te keren!

Ik heb sinds 2004 in verschillende praktijken en provincies in Nederland mijn ervaringen opgedaan. Sinds 21 september 2009 heb ik de deuren van mijn eigen praktijk geopend.

Mijn opleiding heb ik in Denemarken afgerond aan de Syddansk Universitet; het is een 5-jarige universitaire Masters opleiding, die na succesvolle afloop van een 1-jarige stageperiode de titel Chiropractor geeft. De eerste drie jaar (de bachelor) zijn identiek met geneeskunde, daarna splitsen de twee studies zich in twee verschillende Masters programma's.

Sinds oktober 2017 ben ik met veel plezier voorzitter van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, de oudste en grootste beroepsvereniging voor chiropractoren in Nederland.

Binnen chiropractie werk ik met een holistische aanpak. Dit betekent dat natuurlijk de pijnlijke gebieden nagekeken moeten worden, maar zeker ook de 'verborgen gebreken'. Zij veroorzaken vaak een compensatie, en dus symptomen. Ik kijk dus niet alleen waar de oorsprong van de pijnklacht ligt, maar werk vanuit de filosofie dat alles goed moet bewegen voor een optimale functie van gewrichten, spieren en uiteindelijk het zenuwstelsel. Uiteraard heeft het lichaam een zelfgenezende kracht, maar soms heeft het een zetje in de goede richting nodig.

In mijn bij- en nascholingsactviteiten ben ik vooral bezig met cursussen binnen neurologie en "functional medicine".

Naast mijn werk in de praktijk besteed ik tijd aan boeken lezen, fotografie, en fitness.

Mijn visie voor deze praktijk is...
... een mooie praktijk te vestigen, die een natuurlijk onderdeel van de buurt is
... mensen van klachten af helpen en te houden
... mensen zonder klachten zo te houden
... een bron van informatie over gezond en optimaal leven te zijn
Ik zie u graag terug in mijn praktijk

Chantal Bouten

Ik ben Chantal Bouten en heb lang mijn eigen praktijk gehad in het zuiden van Nederland.
Vanaf januari 2019 kom ik de praktijk van Gitte versterken, eerst op de woensdag 14-19 met mogelijkheid tot uitbreiding.

Ik heb mijn opleiding in Engeland genoten, en sinds mijn afstuderen heb ik focus gehad op dierenchiropractie en net zoals Gitte neurologie.

Contact informatie & Openingstijden

020-644-6552

Uiterwaardenstraat 90
1079 CE Amsterdam

Maandag & vrijdag: 8-12 + 14-18 u
Dinsdag & donderdag: 14-21 u
Woensdag: 14-19 u

U kunt ons gerust mailen met eventuele vragen via info@tonner.nl

Als de praktijk open is zijn we vaak aan het behandelen en nemen we dus niet gelijk op. In dat geval, en als de praktijk dicht is, staat het antwoordapparaat aan. Spreek dan een boodschap in met duidelijk uw naam en telefoonnummer, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Zaterdagen open in 2019: In de regel de eerste van de maand behalve in juli - daar wordt het pas 13 juli.

Aankondiging van afwezigheid: Chantal is met vakantie 22/29 mei + 5/12 juni; Gitte laatste week juni, eerste week juli.

Tarieven

U hebt géén verwijsbrief van de huisarts nodig. Chiropractoren hebben de status van hulpverlener in de eerstelijnsgezondheidszorg en hebben een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een (tand)arts.

Chiropractie wordt door zorgverzekeraars vergoed in het aanvullende pakket. Hoe hoog deze vergoeding is, verschilt per verzekeraar. Wij raden u aan zelf uw polis of verzekeraar te raadplegen over de hoogte van uw vergoeding.

Na elk consult wordt er met u bij de balie afgerekend. U ontvangt een nota en kan vervolgens zelf de kosten declareren.

Hier leest u meer over de klachtenprocedure:  www.nca.nl/patienten/klachtenprocedure en www.stichtingchiropractie.nl/nl/klachten

 

Kosten (pinnen is mogelijk):

  • Eerste consult € 80,-
  • Vervolg consult € 52,-

NB Afspraak verzetten? Graag ten minste 24 uur van te voren
Niet nagekomen consulten worden in rekening gebracht, tenzij minstens 24 uur voordien afgemeld.